راهنمای تصویری تکمیل و ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

زمان تقریبی مطالعه این مطلب: ۱۰ دقیقه

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

در حد امکان سعی شده تصاویر برابر با وضعیت فعلی سایت باشد، با این حال ممکن است به دلیل به روز رسانی سایت، تصاویر کمی متفاوت باشند.

دفتر اسناد رسمی

ابتدا وارد سامانه https://salary.tax.gov.ir شوید.

با نام کاربری و کلمه عبور وارد سامانه شوید. نام کاربری و کلمه عبور شما، همان نام کاربری و کلمه عبور سامانه عملیات الکترونیکی مالیات است و با کد ملی سردفتر آغاز می‌شود.

وارد صفحه مشخصات کارفرما خواهید شد:

دفتر اسناد رسمی

در ابتدای کار (فقط برای اولین بار) باید اطلاعات هویتی حقوق بگیر را وارد و ثبت کنید.

برای اینکار وارد منوی حقوق بگیران -> حقوق بگیر جدید شوید.

راهنمای تصویری ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

وارد صفحه اطلاعات هویتی حقوق بگیر خواهید شد:

راهنمای تصویری ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

بعد از وارد کردن اطلاعات هویتی حقوق بگیر(باید قسمت‌هایی که با رنگ قرمز مشخص شده را کامل کنید)، اطلاعات وارد شده را ثبت کنید.

ما در این صفحه رسته را اداری و مالی، سمت را کارمند، کد اشخاص معاف را عدم معافیت و نوع استخدام را قراردادی انتخاب کردیم. (از آنجا که مرکز پشتیبانی سامانه اطلاعاتی در این زمینه نداشتند، از صحت این قسمت اطمینان ندارم. ولی به نظر می‌رسد همین گزینه‌ها صحیح باشد)

برای وارد کردن اطلاعات هویتی نفر دیگر، مراحل بالا را تکرار کنید.

نکته: طبق راهنمایی تلفنی مرکز پشتیبانی سامانه مالیات بر درآمد حقوق (شماره تلفن ۱۵۲۶)، اگر کارمند بازنشسته‌ای دارید که وی را بیمه تأمین اجتماعی نکرده‌اید، نوع بیمه را بیمه نشده، شماره بیمه را ۰ و سابقه را ۳۰ وارد کنید. (در این خصوص لطفا شخصاً تحقیق کنید)

بعد از وارد کردن اطلاعات هویتی تمام حقوق بگیران، اطلاعات ایشان در منوی حقوق بگیران -> فهرست حقوق بگیران مطابق تصویر زیر قابل مشاهده است.

راهنمای تصویری ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

عملیات فوق تنها برای یکبار انجام می‌گیرد و برای دفعات بعد لازم نیست مراحل بالا تکرار شود.


اکنون برای تهیه فهرست حقوق جدید وارد منوی فهرست حقوق -> فهرست حقوق جدید شوید.

دفتر اسناد رسمی

دفتر اسناد رسمی
در این صفحه باید سال(پیشفرض انتخاب شده است)، ماه، نوع لیست(پیشفرض انتخاب شده است) و نحوه ثبت لیست(بدون ارسال فایل) را مشخص کنید و ثبت کنید.

کادر نام لیست بر اساس سال و ماه انتخابی شما تکمیل خواهد شد. مثلاً فهرست حقوق آذر ۱۳۹۳

پس از ثبت، وارد صفحه جزئیات لیست خواهید شد:

دفتر اسناد رسمی

لیست ایجاد شده همچنین در منوی فهرست حقوق -> فهرست لیست‌ها نیز قابل رویت است:

راهنمای تصویری ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

در صفحه فهرست لیست‌ها بر روی عملیات لیست مورد نظر کلیک کرده و وارد صفحه جزئیات لیست شوید. سپس روی فهرست پرسنل کلیک کنید.

وارد صفحه مشخصات حقوق لیست… خواهید شد:

دفتر اسناد رسمی

برای افزودن پرسنل به این لیست در بالا، سمت راست صفحه، روی آیکون زیر کلیک کنید:

راهنمای تصویری ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

وارد صفحه مشخصات حقوق بگیر (ورود اطلاعات حقوق) خواهید شد:

دفتر اسناد رسمی

کد ملی حقوق بگیر را وارد کرده و روی آیکون زیر کلیک کنید:

راهنمای تصویری ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

قسمتی از بالای فرم (اطلاعات هویتی حقوق بگیر) خودکار تکمیل خواهد شد. (اگر نشد خودتان تکمیل کنید)

سایر موارد را به ترتیب زیر تکمیل کنید:

  • وضعیت محل خدمت: عادی
  • آیا پرداخت حقوق مطابق متن ماده ۸۶ ق. م. م می‌باشد؟ : بله (تیک بزنید)
  • نوع پرداختی: ریالی
  • نوع ارز: ریال ایران
  • تعداد ماه‌های کارکرد واقعی از ابتدای سال جاری: حسب مورد بین ۱ تا ۱۲
  • مسکن: عدم استفاده از مسکن
  • وسیله نقلیه: عدم استفاده از اتومبیل

تکمیل قسمت میانی فرم «حقوق ریالی»

  • جمع ناخالص حقوق و دستمزد مستمر نقدی ماه جاری: حقوق مطابق لیست بیمه
  • پاداش‌های موردی ماه جاری (برخی در فیلد سایر پرداختهای غیرمستمر نقدی ماه جاری وارد می‌کنند): سهم حقوق بگیر از ۱۵ درصد حق التحریر
  • فقط برای لیست اسفند: عیدی و مزایای پایان سال: به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین «دستمزد روزانه» در لیست بیمه (برای عیدی در لیست اسفند تکمیل شود). به لیست بیمه مراجعه کنید. مبلغ دستمزد روزانه در آن مشخص شده است. جهت اطلاع از حداقل دستمزد روزانه، اینجا کلیک کنید.

تکمیل قسمت «جمع اطلاعات حقوقی»

مستندات:

میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق  (موضوع ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم)

رای شماره ۱۱۸۵ مورخ ۱۴‍۰۱/‍۰۶/۲۹ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری (دادنامه شماره ۱۴۰۱۰۹۹۷۰۹۰۵۸۱۱۱۸۵ مورخ ۱۴‍۰۱/‍۰۶/۲۹ به شماره پرونده ۰۰۰۴۲۸۱): قسمت ذیل نامه شماره ۸۱۱۵۳/۲۳۲/د مورخ ۱۴‍۰‍۰/۱۲/‍۰۳ سازمان امور مالیاتی کشور که مقرر می‌دارد: «… سایر پرداختی‌ها به کارکنان نظیر انواع پاداش از مصادیق کمک هزینه‌های رفاهی تلقّی نمی‌گردد و مشمول مالیات بر درآمد حقوق می‌باشد»، از تاریخ تصویب ابطال شد. (منبع شماره ۲)

رای هیأت عمومی

اولاً براساس ماده ۱۲۲ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲: «… موارد سکوت در این قانون به ترتیبی است که در قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب (در امور مدنی) و قانون اجرای احکام مدنی مقرر شده است» و به موجب ماده ۲۷ قانون اجرای احکام مدنی مصوب ۱؍۸؍۱۳۵۶: «اختلافات راجع به مفاد حکم همچنین اختلافات مربوط به اجرای احکام که از اجمال یا ابهام حکم یا محکوم‌به حادث شود، در دادگاهی که حکم را صادر کرده رسیدگی می‌شود» و برمبنای موازین قانونی مذکور، رفع ابهام از آرای هیأت‌های تخصصی دیوان عدالت اداری در صلاحیت خود آنها است و از این رو صدور مقرره مورد شکایت که در مقام رفع ابهام از رای شماره ۱۴۰۰۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۱۲۰۷ مورخ ۱۵؍۱۰؍۱۴۰۰ هیأت تخصصی مالیاتی بانکی دیوان عدالت اداری صورت گرفته، خارج از حدود اختیار مقام صادرکننده آن است. ثانیاً هیأت عمومی دیوان عدالت اداری قبلاً و به موجب رای شماره ۶۰۱ مورخ ۹؍۱۲؍۱۳۸۹ (و رای اصلاحی آن به شماره ۷۳ مورخ ۲۷؍۱؍۱۳۹۸) و رای شماره ۹۹۰۹۹۷۰۹۰۵۸۱۱۹۵۶ مورخ ۱۹؍۱۲؍۱۳۹۹ اعلام کرده است که وجوه پرداختی به حقوق بگیران تحت عناوین مهد کودک، یارانه غذا، ایاب و ذهاب، بن کالا و… در قالب مصادیق ماده ۴۰ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۵؍۸؍۱۳۸۴ به عنوان عناوین خارج از شمول احکام مواد ۸۲ و ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم واجد جنبه تمثیلی و غیرحصری هستند و همین که وجوه مزبور به نحو متعارف و متکی به اسناد و از مزایای مربوط به شاغل باشد، مشمول معافیت قانونی مربوط به مالیات حقوق بوده و از شمول مواد ۸۲ و ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم خارج است، بنابراین قسمت ذیل نامه شماره ۸۱۱۵۳؍۲۳۲؍د مورخ ۳؍۱۲؍۱۴۰۰ سازمان امور مالیاتی کشور که مقرر می‌دارد: «… سایر پرداختی‌ها به کارکنان نظیر انواع پاداش از مصادیق کمک هزینه‌های رفاهی تلقّی نمی‌گردد و مشمول مالیات بر درآمد حقوق می‌باشد»، با مفاد آرای مذکور هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مغایرت دارد. بنا به مراتب فوق، نامه شماره ۸۱۱۵۳؍۲۳۲؍د مورخ ۳؍۱۲؍۱۴۰۰ سازمان امور مالیاتی کشور خلاف قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۱۳ و ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ از تاریخ تصویب ابطال می‌شود. /

ماده ۸۲ قانون مالیات‌های مستقیم:  درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران برحسب مدت یا کار انجام یافته به طور نقد یا غیرنقد تحصیل می‌کند مشمول مالیات بر درآمد حقوق است.
تبصره- درآمد حقوقی که در مدت مأموریت خارج از کشور (از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران یا اشخاص مقیم ایران) از منابع ایرانی عاید شخص می‌شود مشمول مالیات بر درآمد حقوق می‌باشد.

ماده ۸۳ قانون مالیات‌های مستقیم:  درآمد مشمول مالیات حقوق عبارت است از حقوق (مقرری یا مزد، یا حقوق اصلی) و مزایای مربوط به شغل اعم از مستمر و یا غیرمستمر قبل از وضع کسور و پس از کسر معافیت‌های مقرر در این قانون.
تبصره- درآمد غیرنقدی مشمول مالیات حقوق به شرح زیر تقویم و محاسبه می‌شود:
الف- مسکن با اثاثیه معادل بیست و پنج درصد (۲۵٪) و بدون اثاثیه بیست درصد (۲۰٪) حقوق و مزایای مستمرنقدی (به استثنای مزایای نقدی معاف موضوع ماده (۹۱) این قانون) در ماه پس از وضع وجوهی که از این بابت از حقوق کارمند کسر می‌شود.
ب- اتومبیل اختصاصی با راننده معادل ده درصد (۱۰٪) و بدون راننده معادل پنج درصد (۵٪) حقوق و مزایای مستمر نقدی (به استثنای مزایای نقدی معاف موضوع ماده (۹۱) این قانون) در ماه پس از کسر وجوهی که از این بابت از حقوق کارمند کسر می‌شود.
ج- سایر مزایای غیر نقدی معادل قیمت تمام شده برای پرداخت‌کننده حقوق.

ماده ۸۴ قانون مالیات‌های مستقیم:  میزان معافیت مالیات بر درآمد سالانه مشمول مالیات حقوق از یک یا چند منبع، هرساله در قانون بودجه سنواتی مشخص می‌شود.

ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم:  پرداخت کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف‌اند مالیات متعلق را طبق مقررات ماده (۸۵) این قانون محاسبه و کسر و تا پایان ماه بعد (۱) ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت‌کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماه‌های بعد فقط تغییرات را صورت دهند.

تبصره ۱- در مورد پرداختهایی که از طرف غیر از پرداخت کننده اصلی حقوق به اشخاص حقیقی، به عمل می‌آید، پرداخت‌کنندگان مکلفند هنگام هر پرداخت، مالیات متعلق را با رعایت معافیت‌های قانونی مربوط به حقوق به جز معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون، به نرخ مقطوع ده درصد (۱۰٪) محاسبه، کسر و حداکثر تا پایان ماه بعد با فهرستی حاوی نام و نشانی دریافت کنندگان و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل، پرداخت کنند و در صورت تخلف، مسوول پرداخت مالیات و جریمه‌های متعلق خواهندبود.

بند ۱۰ ماده ۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم:  درآمدهای حقوق به شرح زیر از پرداخت مالیات معاف است: بند ۱۰ – عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعا معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده (۸۴) این قانون.

قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار:  قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار

ماده واحده- کلیه کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از  معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

تبصره ۱- مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک سال در کارگاه کار کرده‌اند باید به مأخذ شصت روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال، محاسبه گردد. مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده موضوع ماده واحده این قانون تجاوز نماید.

تبصره ۲- در کارگاههایی که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبالغ فوق پرداخت می‌نمایند، عرف کارگاه معتبر خواهد بود.

تبصره ۳- رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرای این قانون در صلاحیت مراجع پیش‌بینی شده در فصل حل اختلافات قانون کار می‌باشد.

تبصره ۴ – این قانون از تاریخ تصویب لازم‌الاجرا بوده و جایگزین لایحه قانونی تأمین منافع کارگران مشمول قانون سهیم کردن در منافع کارگاههای‌صنعتی و تولیدی مصوب ۱۳۴۱ و لغو قوانین مصوب ۱۳۵۹٫۴٫۲۳ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران می‌گردد.

قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و چهار تبصره در جلسه علنی روز سه‌شنبه مورخ ششم اسفند ماه یک هزار و سیصد و هفتاد مجلس شورای اسلامی‌تصویب و در تاریخ ۱۳۷۰٫۱۲٫۶ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی – مهدی کروبی

در نهایت، بعد از وارد کردن اقلام مالیاتی روی ذخیره کلیک کنید.

همین عملیات را برای سایر کارمندان تکرار کنید.

بعد از ذخیره کردن اقلام مالیاتی کلیه پرسنل، در صفحه فهرست لیست‌ها (فهرست حقوق -> فهرست)، تعداد پرسنل در لیست مربوطه مشخص می‌شود.

راهنمای تصویری ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

در صفحه فهرست لیست‌ها بر روی عملیات لیست مورد نظر کلیک کرده و وارد صفحه جزئیات لیست شوید. سپس روی خلاصه لیست کلیک کنید.

وارد صفحه اطلاعات کلیدی خلاصه لیست حقوق خواهید شد:

راهنمای تصویری تکمیل و ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

در این صفحه در قسمت خلاصه لیست باید موارد زیر را تکمیل و با کلیک بر روی «ورود به تایید نهایی» ثبت کنید:

  • تاریخ ثبت روزنامه (تاریخ تخصیص / تاریخ پرداخت حقوق): تاریخی که قصد تکمیل و تایید نهایی لیست را دارید
  • تاریخ پرداخت مالیات از خزانه: (چیزی نمی‌نویسیم)
  • نحوه پرداخت: حسب مورد انتخاب شود
  • پنجره مشخصات چک: حسب مورد آیتم‌ها تکمیل شود

وارد صفحه «جزییات لیست» خواهید شد؛ پس از بررسی و کنترل موارد، روی گزینه «تایید نهایی لیست حقوق» کلیک کنید.

در صفحه فهرست لیست‌ها بر روی عملیات لیست مورد نظر کلیک کرده و وارد صفحه جزئیات لیست شوید. سپس روی تایید نهایی لیست کلیک کنید.

برای چاپ خلاصه لیست ارسالی، در صفحه فهرست لیست‌ها بر روی عملیات لیست مورد نظر کلیک کرده و وارد صفحه جزئیات لیست شوید. سپس روی خلاصه لیست کلیک کنید. در پایین صفحه روی گزینه چاپ خلاصه لیست کلیک کنید.

راهنمای تصویری ارسال لیست مالیات بر درآمد حقوق کارمندان دفاتر اسناد رسمی

برای چاپ خلاصه لیست، برنامه Adobe Flash Player باید در کامپیوتر شما نصب باشد که آخرین نسخه آن را می‌توایند از این صفحه دریافت و نصب کنید.

بعد از ارسال، در صفحه فهرست لیست‌ها در ردیف لیست مورد نظر گزینه ارسال شده، تیک خورده است.

برای صدور قبض و پرداخت آن، به صفحه فهرست لیست‌ها بازگردید و روی گزینه عملیات لیست مورد نظر کلیک کنید. در صفحه جزئیات لیست روی گزینه قبض کلیک کنید.

پس از تکمیل فیلدها، روی صدور قبض کلیک کرده و قبض مربوطه را چاپ کنید.

دفتر اسناد رسمی

دفتر اسناد رسمی

پس از چاپ قبض و برای پرداخت آن، یک مرحله به عقب بازگردید. (Back)

در صفحه جدید روی گزینه پرداخت آنلاین قبض کلیک کنید و مراحل پرداخت را ادامه دهید.

دفتر اسناد رسمی

دفتر اسناد رسمی

دفتر اسناد رسمی

دفتر اسناد رسمی

دفتر اسناد رسمی

موفق باشید

تهیه کننده: احسان صادقیان، دفتریار دفتر اسناد رسمی ۷۷۸ تهران

post ۳۴۵